PRESS

SLO: Odprta je tekma Zlatega bobna!

29.02.2024

SPOROČILO ZA MEDIJE

30. OBLETNICA FESTIVALA ZLATI BOBEN

1. MAREC 2024

Zlati boben praznuje 30. obletnico svojega delovanja

Mednarodni festival kreativnosti Zlati boben v letu 2024 praznuje 30. obletnico delovanja. Festival, ki že več kot tri desetletja časti in nagrajuje ustvarjalne presežke v kreativnih komunikacijah in oglaševanju, s 1. marcem 2024 odpira prijave v tekmovalni del festivala. Oglaševalci, agencije, mediji in drugi strokovnjaki iz industrije, bodo imeli priložnost, da se oktobra že tridesetič zberejo in počastijo najboljše kreativne rešitve, agencije in posameznike ter prisluhnejo izjemnim mednarodnim govorcem. Vabljeni, da se nam 9. in 10. oktobra 2024 pridružite v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu.

Odprte so pijave v tekmovalni del Zlatega bobna

Festival Zlati boben s 1. marcem 2024 odpira prijave za dela, ki so bila prvič predvajana, objavljena ali izvedena med 22. avgustom 2023 in 21. avgustom 2024.

Agencije, oglaševalci, oblikovalske in produkcijske hiše, medijske hiše ter ostali kreativni ustvarjalci iz 42 držav so vabljeni, da svoja dela prijavijo do 21. avgusta 2024, v šest različnih sekcij: enokanalne komunikacije, večkanalne komunikacije, obrtna odličnost, kreativna medijska odličnost, kreativna poslovna odličnost in sekcijo vse žirije. Nagrajenci bodo razglašeni na slavnostni podelitvi nagrad, ki se bo odvila 10. oktobra 2024 v Portorožu.

Tekmovalne novosti v letu 2024

Z letošnjim letom festival predstavlja novo skupino B2B v sekciji za kreativno poslovno odličnost. Kategorije v tej skupini zajemajo različne pobude, osredotočene na poslovanje B2B, kot so osvežitev blagovne znamke B2B, pripovedovanje zgodb v B2B in drugo. Več o novostih tekmovanja si lahko ogledate tu.

Podaljšuje se partnerstvo z Little Black Book in AdForum; festival ostaja na mednarodni lestvici WARC Creative Rankings

V letu 2024 se podaljšuje partnerstvo z Little Black Book – vsa dela, nagrajena z najvišjo nagrado Grand Prix, bodo neposredno in brezplačno vključena v mednarodno tekmovanje The Immortal Awards, agencija pa bo prejela tudi brezplačno članstvo za platformo Little Black Book. Festival  je tudi letos prisoten na AdForum Business Creative Report, ki vključuje najbolj nagrajene kampanje na globalni ravni.

Zlati boben še naprej ostaja na mednarodni lestvici WARC Creative Rankings.

Predsedniki žirij

Ob 30. letnici Zlatega bobna, bodo šest žirij vodili:

GUY WIEYNK, globalni izvršni direktor, AnalogFolk Group (AFG), Velika Britanija

Predsednik žirije za enokanalne komunikacije

Guy ima poglobljene izkušnje z razvojem agencij; pomaga blagovnim znamkam izkoristiti digitalne kanale in tehnologije za doseganje oprijemljivih rezultatov. Kot izvršni direktor je vodil Publicis Worldwide v Veliki Britaniji in zahodni Evropi, v svojem 17-letnem mandatu pri agencijski mreži AKQA pa je imel številne pomembne globalne vloge.

“Kot predsednik enokanalne žirije se iskreno veselim, da bom lahko pri svojem ocenjevanju iskal in postavil v ospredje unikatna dela, ki izkoriščajo moč enokanalnih medijev in tista, ki bodo s svojo drugačnostjo izstopala in resnično nagovorila ciljno publiko, ter s tem dosegla svoj namen delovanja.” - Guy Wieynk

KENTARO KIMURA, mednarodni glavni kreativni direktor in korporativni direktor, Hakuhodo, ter ustanovitelj, Hakuhodo Kettle, Japonska

Predsednik žirije za večkanalne komunikacije

Kentaro je ustanovitelj Hakuhodo Kettle, enega najbolj nagrajenih kreativnih butičnih podjetij, ki se ponaša z inovativnimi rešitvami ter mednarodnimi partnerji kot so Toyota, Sony, Google, Suntory. V svoji dolgoletni karieri je osvojil več kot 150 mednarodnih nagrad.

"Svet postaja vedno bolj kompleksen, izzivi, s katerimi se soočajo družbe pa imajo vedno večji problem pri iskanju ustreznega odgovora. Zdaj je pravi čas, da začnemo posegati po drugačnih odgovorih, da poiščemo rešitve izven ustaljenih okvirjev, ki presegajo naše sposobnosti in nas lahko popeljejo onkraj naše domišljije.” - Kentaro Kimura

PUM LEFEBURE, soustanoviteljica in glavna kreativna direktorica, Design Army, ZDA

Predsednica žirije za obrtno odličnost

Pum je mednarodno nagrajena kreativna direktorica, ki se lahko pohvali s številnimi mednarodnimi kampanjami za naročnike, kot so Adobe, MORPHE, Netflix, Neenah Paper, in druge. Kot predsednica in članica žirij je redna gostja mednarodnih tekmovanj kot so Cannes, Lions, Clio, D&AD, Spikes Asia, One Show Design, AdFest in London International Awards.

“Kaj pravzaprav je obrtna odličnost? Za vsakega kreativnega ustvarjalca pomeni nekaj drugega, vsem pa je skupnega, da svoje delo opravljajo s strastjo. V bistvu je to najpomembnejša stvar, ki jo želiš čutiti ob končnem izdelku ali pa takrat, ko vidiš umetniški izdelek, ki ti je všeč ali prvič zaslišiš čudovito glasbo.”  - Pum Lefebure

JANET LEVINE, globalna vodja inovacij, Mindshare, ZDA

Predsednica žirije za kreativno medijsko odličnost

Janet se lahko pohvali z več kot 17-letnimi izkušnjami na področju medijskih strategij, komunikacij, načrtovanja in kreativnosti. V preteklosti je bila zadolžena za medije ter strategijo pri blagovni znamki Nike. Njeno delo opažajo in povzemajo mednarodne medijske hiše kot so AdWeek, Digiday, AdAge in NBC News, Janet pa je v zadnjem času vodila ali bila članica žirij pri festivalih kot so The Smarties, AdWeek Media Plan of the Year in Festival of Media.

“Upam si trditi, da v oglaševalski panogi še nikoli nismo imeli boljše priložnosti za kreativno udejstvovanje in unikatno razmišljanje, kot ravno zdaj. Z dostopnostjo tehnologije in umetne inteligence se porajajo nove možnosti, kar nas vodi do boljše digitalne in tudi fizične izkušnje, kar celotnemu svetu omogoča boljšo prepletenost in medsebojno povezanost.” - Janet Levine

ADAM KERJ, glavni kreativni direktor za Evropo, Accenture Song, Danska

Predsednik žirije za kreativno poslovno odličnost

Adam ima več kot 25 let izkušenj na področju oglaševanja in se lahko pohvali z več kot stotimi nagradami na festivalih kot so Cannes Lions, D&AD, One Show, Webby´s, Clio, Effie, Eurobest, za ikonične blagovne znamke Ikea, Oreo, Pampers, Puma, Coca Cola, Tide, Toyota, Ben & Jerrys. Kot izkušeni poznavalec svojega področja je bil član in predsednik pomembnih strokovnih žirij pri D&AD, One Show, Clios, LIA, Webbys, Eurobest, kot govorec in predavatelj pa redno predava na različnih mednarodnih festivalih, med drugim na Cannes Lions.

“Kreativnost in človeška iznajdljivost sta ključni pri tem, da lahko blagovne znamke in oglaševalske panoge uspevajo v nenehno spreminjajočem se svetu, na katerega vplivajo predvsem kulturne in tehnološke spremembe. Kot predsednik žirije kreativne poslovne odličnosti sem počaščen in navdušen, da se bom lahko povezal z izjemnimi posamezniki in raznolikimi skupinami oglaševalskega sveta, ki raziskujejo in častijo svoje delo ter se hkrati zavedajo pomembnosti integracije nenehnih sprememb, ki pritiče naravi blagovnim znamk.” - Adam Kerj

ÖZGE GÜVEN, umetniška direktorica, TBWA/Istanbul, Turčija

Predsednica žirije za tekmovanje Mladi bobnarji

Özge je grafična oblikovalka in art direktorica, ki je v svoji karieri prejela številne nagrade na priznanih tekmovanjih kot so D&AD, Zlati boben, Cannes Lions, One Show, Epica, Loeries, Kristal Elma & Felis. Je tudi članica, predsednica žirij in govorka na festivalih kot so Cannes Lions, Zlati boben, China Internationale Poster Biennial, Kyiv Internationale Advertising Festival, Kristal Elma and Felis. Özge se je leta 2019 uvrstila na lestvico Women to Watch list.

“Največja čast in priložnost za vsakega sodobnega kreativca je, da se lahko pomeri, dopolnjuje in izobražuje v skupnem bazenu kreativnosti. Veselim se, da bom lahko ocenjevala raznolike presežke mladih posameznikov in imela posledično tudi priložnost spremljati njihov razvoj v oglaševalskem svetu." Özge Güven

Vstopnine in ugodnosti

Vsi udeleženci festivala Zlati boben lahko izbirajo med super zgodnjimi prijavami, zgodnjimi prijavami in standardnimi prijavami v tekmo.

Za vsakih 10 prijavljenih del festival ponuja brezplačno kotizacijo za osebno udeležbo za letošnji festival (9. - 10. oktober 2024, v Portorožu). Več o vstopninah in ugodnostih je na voljo tu.

Prijavitelji iz Ukrajine tudi letos prejmejo 80 odstotni popust za prijavo del.

Najpomembnejše informacije tekmovanja Zlatega bobna

Rok za prijavo v tekmovalni del: 21. avgust 2024 ob 23.59

Zadnji rok za super zgodnje prijave del: 26. april 2024

Najave ožjega izbora: 2. oktober 2024 ob 8.00

Podelitev nagrad: 10. oktober 2024

Skupine in kategorije: https://goldendrum.com/competition/groups-and-categories

Žirije posameznih sekcij: https://goldendrum.com/competition/juries

Prijava del: https://engine.goldendrum.com/

Vstopnine: https://goldendrum.com/competition/competition-fees-payment/one-channel-drum-prices

Gradiva za medije

Gradiva za objavo lahko najdete na povezavi: https://goldendrum.com/press/media-materials

Za več informacij se obrnite na:

E: press@goldendrum.com

T: + 386 1 439 60 50

Družbena omrežja Zlatega bobna:

Instagram: https://www.instagram.com/goldendrum/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/golden-drum-international-festival-of-creativity/

Facebook: https://www.facebook.com/GoldenDrumFestival/

Twitter: https://twitter.com/golden_drummer

Youtube: https://www.youtube.com/user/GoldenDrumFestival

_____________________________________________________________________________

O festivalu ZLATI BOBEN

Festival Zlati boben se je rodil iz preproste ideje, da se na enem mestu združijo kreativni ustvarjalci iz različnih držav, ki so bile takrat pogosto opredeljene kot novonastale evropske države. Pred tridesetimi leti smo začeli ustvarjati festivalska pravila, med tem ko smo plesali in se družili v ritmu svojega in unikatnega bobnanja. V svetu oglaševanja pravila niso zgolj rigorozne smernice; so odskočna deska, da lahko na platnih vsakič znova ustvarjamo umetniške presežke, ki bodo zgled vsem drugim. Pravila spoštujemo, jih sprejemamo in nato iz njih oblikujemo edinstvena oglaševalska in medijska dela. Festival Zlati boben je bil uvrščen kot eden izmed sedmih najboljših regionalnih festivalov s podelitvami nagrad, vključenih v izbor WARC Rankings.

Signup to our NEWSLETTER